👀 Under hösten uppdaterar vi information på gymnasium.se utifrån gymnasiereformen Gy25. Här kan du läsa mer om vad den innebär.

Sök utbildning 👉
Utbytesår / High School

STS High School: Schweiz

STS Education, i Schweiz
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

STS High School i Schweiz

Älskar du skidåkning? Då har du hittat det perfekta landet för ditt high school-utbyte. Schweiz är ett riktigt paradis för skidåkare! Men landet har så klart mer att erbjuda än snötäckta alper. På helgen är de schweiziska tågstationerna fulla med människor på väg till bergen. Om du gillar att åka skidor och fjällvandra så är Schweiz ett paradis. Backarna på högre höjd är öppna större delen av året, och att vandra på våren och sommaren, när dalgångarna är gröna, är något alldeles unikt. Glöm inte att packa skidor och kängor. 

Levnadsstandarden är hög i detta prydliga, välorganiserade och kulturellt mångsidiga land. Här finns små traditionella byar men också moderna och internationella storstäder som Zürich, Bern och Genève.  

Schweiz har tre officiella språk: italienska, franska och tyska De flesta av våra studenter bor i en tysktalande familj och går därför på en tysk skola. Du behöver ha läst tyska i minst två år för att kunna klara av dina studier. 

Skolan i Schweiz 

Det finns olika sorters high school i Schweiz, efter den sexåriga primärskolan. Som utbytesstudent blir du troligen placerad i Gymnasium eller Mittelschule. För schweiziska studenter leder skolan till en examen som heter Matura. Den krävs för att komma in på universitetet. 

Det finns fyra inriktningar på den här nivån: naturvetenskaplig, moderna språk, latin eller klassisk. I alla program ingår tyska, engelska, matematik, biologi, kemi eller fysik, historia, geografi och idrott. För att få åka som utbytesstudent behöver du vara 15-18,5 år gammal vid utbytesårets start. Du kan välja att åka i 3, 5 eller 10 månader.    

Är du intresserad och vill veta mer om STS High School: Schweiz, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret för att få mer information från STS:

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
STS Education
Norra Hamngatan 36
411 06 Göteborg

STS high school exchange

Att som ung studera utomlands och åka på ett utbytesår under din gymnasietid är ett äventyr som utvecklar dig på många sätt. Du får inte bara bättre språkkunskaper, du kommer också att växa som person, lära känna dig själv, träffa...

Läs mer om STS Education och visa alla program.

Sponsrad